CULTURE

Gevels, monumenten, kunstwerken en openbare ruimtes zijn uitermate geschikt voor het creëren van beleving middels verlichting. Gemeentes en stichtingen gebruiken dit steeds vaker in het kader van citymarketing.

Licht bepaalt in grote mate hoe we onze omgeving, inclusief gebouwen ervaren. De uitstraling van een gebouw wordt voor een groot deel bepaald door de gevel. Met de juiste verlichting vallen de gevels extra op en worden de prachtigste detail benadrukt. Monumenten die zich uitstekend lenen voor beleving zijn bijvoorbeeld: kerken, stadhuizen, klassieke panden en bijzondere bouwwerken.

Het verlichten van bruggen en tunnels is vaak een prachtig gezicht maar het licht moet ook functioneel zijn. Goede verlichting op een brug of in een tunnel komt de veiligheid ten goede en kan het de uitstraling geven van een kunstobject. Bruggen en tunnels vormen een verbinding tussen twee gebieden. Brug –en tunnelverlichting leent zich daarom ook uitstekend om een beleving te creëren in een bepaald gebied.

Lichtkunstwerken
Lichtkunstwerken, of kunstobjecten kom je overal tegen. Op pleinen, in parken maar ook op rotondes. Rotondes moeten opvallen en mogen geen gevaar voor de verkeersveiligheid vormen. Verlichting voor rotondes is een perfecte oplossing om naast de functionele aspecten ook een beleving te creëren door middel van het aanlichten van kunstwerken. Met behulp van LED verlichting kunnen rotondes op innovatieve en artistieke wijze worden belicht.

SoulMates Creative LED werkt met een team van ontwerpers, technici en engineers. Wij maken lichtplannen en verzorgen de technische implementatie.